Barion Pixel

Mi tesz boldoggá? – Gondolkodjunk rajta!

Mi tesz boldoggá? – Gondolkodjunk rajta!

 

Mi tesz boldoggá?

Mi tesz boldoggá minket? Sokan gondoljuk úgy, ha megszerzünk bizonyos dolgokat: márkás cuccok, jó autó, ház, stb., akkor majd boldogok leszünk. Keményen dolgozunk és hajtjuk a pénzt, hogy megvehessük azokat a dolgokat, amelyektől a boldogságot reméljük!

A pénz valóban boldoggá tesz vagy ez csak illúzió?

Kemény évtizedek telnek el az életünkből mire ez kiderül. Ha nagyon kitartóak, szorgalmasak vagyunk és jó lehetőségek is adódtak, végre elérjük amire vágyunk. Minden szuper! Úgy tűnik és ekkor szembesülünk a valósággal!

Megvan minden és mégis: lehetek beteg, érhetnek csalódások, érezhetem a magányt, konfliktusok őrölhetnek, nem okoz örömet a munkám, kiégett vagyok, szülői félelmek gyötörnek, stb.. Miért nem vagyok boldog? Mi tehetne boldoggá? Mégsem az, amit eddig hittem és gondoltam?

Milyen gazdagság tesz boldoggá?

Mi tesz boldoggá igazán? A gazdagság! Azonban ne a külső, tárgyi gazdagságra gondoljunk! Vagyonos emberek is lehetnek boldogtalanok, akik a külső dolgokra koncentrálnak, de a belső világukat elhanyagolják. Az igazi gazdagság bennünk van és ez adhat olyan boldogságot, amely már nemcsak illúzió, hanem valóság.

Az anyagi javak hajhászása közben, nem marad idő a belső világunk gazdagítására. E nélkül, hogyan lehetnénk boldogok?

A dolgok valódi értékét, nem pénzben mérik. Nem lehet vásárolni: szeretetet, hitet, családot, barátokat, egészséget, jóságot, erkölcsöt, intellektuális és érzelmi intelligenciát, önismeretet, emberséget, emberismeretet, kommunikációs jártasságot, stb. .

Hogy mi tesz boldoggá bennünket igazán, az csak akkor derül ki, amikor megszereztük, amire vágytunk! Talán ezért halmozunk dolgokat. Amikor belátjuk, hogy nem tett minket boldoggá, amiről azt gondoltuk, akkor jön a következő és így tovább.

Mi okoz valódi boldogságot?

Mi tesz boldoggá és teljes egésszé minket? Az anyagi gazdagság önmagában kevés ehhez. Azok az emberek, akik belső értékeket gyűjtögetnek és ezek által gazdagítják magukat, nagy vagyon nélkül is boldogok lehetnek. Ehhez megfelelő értékrend és olyan szemléletmód kialakítása szükséges, amely a dolgok valódi szépségét és értékét láttatja meg velünk.

Törekedjünk rá, hogy a saját erős, egészséges, gazdag belső világunk kivetülése határozza meg a létünket és ne a külső bizonytalanság!

Foglalkozzunk a lelkünkkel, építkezzünk folyamatosan. Tegyünk szert minél nagyobb önismeretre! Tanuljuk az érzelmeket, fejlesszük érzelmi intelligenciánkat, együtt is lehet a gyermekeinkkel! Vigyázzunk a fizikai és lelki egészségünkre! Erősítsük a hitünket, bizodalmunkat, gyakoroljuk a hála érzését! Vegyük körbe magunkat olyan emberekkel, akik igazán értékelnek és szeretnek minket!