Barion Pixel

Hála érzés gyógyító ereje – Éljünk vele!

Hála érzés gyógyító ereje – Éljünk vele!

Hála érzés

Hála érzés kapcsán, “Hála Istennek!” – szoktuk mondani! Ilyenkor nagyon örülünk valaminek, amit szerettünk volna, hogy kedvünk szerint alakuljon. Egyébként a hétköznapokban nem sokat gondolunk a hálára, ha érezzük is, hamar átfut rajtunk. Ez az érzés, sokkal előkelőbb helyet érdemelne az életünkben! Nehéz és csüggedt időszakokban gyógyír lehet lelki sebeinkre, erőt meríthetünk belőle.

Miért érezhetünk lekötelezettséget?

A hála érzés különbözőképpen jelenhet meg bennünk. Ez attól is függ, ki mennyire érzékeny, ki hogyan gondolkodik a világról. Amikor bajban, konfliktusokban és nehéz helyzetben vagyunk, akkor sokkal jobban értékeljük a felénk jövő segítséget és az olyan lehetőségeket, amelyekbe kapaszkodhatunk. Ilyenkor megjelenik bennünk a hála érzés. Egyébként hajlamosak vagyunk természetesnek venni a jó dolgokat.

Az elégedettség érzés fokozatai

Az embereknél különböző mértékben jelenik meg a hála érzés. Vannak olyan emberek, akik csak nagy dolgokért hálásak és olyanok, akik az apró dolgokért is. Ez attól is függ, hogy valakinek mennyi nehézséggel kellett vagy kell élnie az életét. A sok küzdelem árán elért értékek, nagyobb megbecsülést és hálát érző szívet eredményezhetnek. Ettől függetlenül, mi is tehetünk azért, hogy minél többször és nagyobb mértékben jelenjen meg az életünkben.

Hálás érzések hatása a lelki egészségünkre.

A hála érzés gyógyítja a lelkünket. Átbillent a negatív állapotból, pozitív gondolkodásba, amely segít a lelki egyensúlyunk helyreállításában. Segíthetünk magunknak boldogabbnak, elégedettebbnek, egészségesebbnek lenni, bajokban optimistábban gondolkozni a hála érzés gyakorlásával. Fejlődjünk és tudatosan gyakoroljunk többször is hálát érezni.

A hála érzés viszonylagos:

  • Aki a lélegeztető gépről kerül le, az hálát érez azért is, hogy levegőt tud venni.
  • Bezártság után, hálásak vagyunk a szabadságért.
  • Betegség után hálát érzünk a gyógyulásért.
  • Hálás és örömteli a szívünk, ha biztos a munkahelyünk, ha jó emberek vesznek körül.
  • Amikor bajban vagyunk, hálásan fogadjuk el a felénk nyúló segítő kezet.
  • Lelki bánat idején, hálásak vagyunk egy csendes hallgatóságért, egy ölelésért, bátorító szóért.

Hogyan fejlődjünk és gyakoroljuk a hálás érzelmek megélését?

Bármilyen általunk kiválasztott kedves tárgy, segítségünkre lehet a hála érzés gyakorlásában, amely örömet és lelki erőt fog adni a mindennapokban. A választott tárgyat, minden nap megsimíthatjuk és közben gondolhatunk arra, hogy miért mondhatunk köszönetet!

Biztosan eszünkbe fognak jutni azok az emberek és dolgok, amelyek által szeretetet, biztonságot és örömet érzünk. Megerősödnek bennünk a megbecsülés, a szeretet és hála érzelmek.

Ezen kívül, a mindennapok forgatagában is jobban figyelhetünk a felénk áramló gyógyerővel bíró energiákra.

Érezhetünk hálát, egy mosolyért, szerető társért, a ránk ragyogó napsugárért vagy az éltető esőért, egy szép versért vagy csodálatos zenéért, egy pompás színekben tündöklő természeti látványért, azért, hogy létezünk, ölelhetünk és szerethetünk, köszönjük köszönjük, hogy hálásak lehetünk!

Fontos, hogy amikor hálát érzünk valaki és valami iránt, azt mondjuk el! Beszéljünk az érzésekről!

Csodálatos pillanatai az életnek, amikor azt mondhatjuk valakinek, hogy HÁLÁT ÉRZEK ÉS KÖSZÖNÖM!