Barion Pixel

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játék a boldog gyermekekért!

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játék a boldog gyermekekért!

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játék

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játék a Csillagtündér mesésjáték, amely egy új innovatív pedagógiai módszer eszköze! Óvodapedagógus által fejlesztett, kipróbált, hatékony és eredményes. A gyerekek élvezettel szívják magukba az általa szerezhető tudást és rövid időn belül gyakorlatban is képesek alkalmazni. Miben segít ez a módszer, hogyan kell használni és milyen játékai  vannak?

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játékcsomag tartalma

A módszercsomag olyan eszköztárat tartalmaz, amely érzelmi intelligenciát fejlesztő játék sok-féle játéklehetőséggel, de emellett többféle képességet is fejleszt:

“Csillagtündér és az érzések” c. mesekönyv, 1 színező a mesekönyv képeivel és verseivel, 6 db érzéspuhanyka, 1 cs. kártya, 1 társasjáték, módszerfüzet játékszabályokkal.

Használatuk a módszer tematikája szerint történik, a játékeszközök egymáshoz kapcsolódnak esztétikai megjelenésükben – Ráduly Csaba csodálatos illusztrációival – és képességfejlesztő tartalmukat illetően.

A csomag tartalmaz egy konzultációs lehetőséget is, a módszert megalkotó óvodapedagógussal, amely a termék garanciáját is jelenti.

A konzultáció lényege, – az eredményekre építve – az erőszakmentes kommunikáció (EMK) elsajátításának lehetősége a szülő-gyermek között és a gyermek sikeres konfliktusmegoldásaihoz! Kézen fogva, egymást segítve indulunk el (útmutató-eszközök-játék a gyermekkel-konzultáció) és érjük el a céljainkat!

EQ-t fejlesztő mesésjáték használata

A Csillagtündér érzelmi intelligenciát fejlesztő játék használata nagyon egyszerű. Ennek leírása, jól követhetően a csomaghoz tartozó módszerfüzetben található!

Naponta  10-15 perces közös játék, amely igazi minőségi idő a gyermekkel.

Nem kell másképpen játszani az eszközökkel, mint ahogyan máskor is szoktunk. Élvezetes a közös játék, mert folyamatos a sikerélmény. A kommunikációs társasjátékon kívül, a gyermek bármelyik eszközzel, egyedül is el tudja foglalni magát!

Egyedi lehetőség a konzultációs szolgáltatás, amely a tapasztalatcserével és célirányos segítségadással teheti teljessé az eredményességet!

Érzelmi felfogást fejlesztő játék eredményei

A Csillagtündér érzelmi intelligenciát fejlesztő játék segítségével a gyermek megtanulja felismerni és kifejezni a hat egyetemes alapérzelmet.

 • El tudja mondani, hogy érzi magát, miért, valamint azt is, hogy mit szeretne! Nem kell a szülőnek kitalálnia, hogy mi a baja gyermekének. Őszintén beszélhet az érzéseiről és ez válik természetessé. A kamaszkori életszakaszokban is nagy segítség, kevésbé kerül rossz társaságokba, mivel érzelmileg erősebbé válik a kötődés és biztonságérzet.
 • A gyermek megérti és elfogadja, hogy másoknak is vannak érzelmei, empatikusabbá válik, ezáltal együttműködőbb lesz.
 • A konfliktusok kibeszélhetőek az érzések által és hamarabb és könnyebben megoldódnak!
 • A csomag kommunikációs társasjátéka segít a családtagoknak jobban megismerni egymást és az érzések kibeszélése közben megszabadulni azok rossz hatásaitól. (Minőségi idő, amikor csak egymásra figyelünk!)
 • Megnyugtató érzés, hogy kezelni tudjuk a konfliktusokat, nehéz helyzeteket, a gyermek bevonhatósága és kölcsönös megértés által! Sikerélmény a nevelésben!

Érzelmi intellektust fejlesztő játék célja

Az érzelmi intelligenciát fejlesztő játék segítségével a gyermek képessé válik arra, hogy kifejezze és megossza érzéseit az arra érdemes emberekkel!

 • A gyerkőc lehetőséget kap arra, hogy megértse, hogyan viselkedünk az érzelmeink által.
 • Képessé válik a felismerésekre és az érzelmi önszabályozáshoz szükséges tapasztalatok beépítésére. Már nem lesz teljesen kiszolgáltatott és tud segítséget kérni.
 • Konfliktusok megoldásában óriási segítség felnőttnek és gyermeknek, elmúlnak a végtelen veszekedések. Megkönnyíti a gyermeknevelés mindennapjait!
 • Az érzelmek kibeszélésével időben kiderülnek a lelki problémák, elmúlnak a szorongások, így megóvhatjuk a gyermek és a család lelki egészségét!
 • Egy életre szóló minőségi változás veszi kezdetét az érzelmi kommunikációban, a kötődések megerősítésében és a lelki egészség megőrzésében!
 • Legfőbb cél, hogy gyermekeink boldogok és egészségesek legyenek!

Közösséget is építünk, hogy segítsük egymást a játékban rejlő lehetőségek kihasználásában és végre beszéljünk az érzésekről!

Segíthetsz eljuttatni ennek a lehetőségnek a hírét ismerőseidnek, hogy rálelhessenek azok, akiknek erre van szükségük vagy erre vágynak! Örömet szerezhetsz vele és jó célt szolgálsz!

Köszönjük!