Barion Pixel

Édesanyák – Köszöntsük az Édesanyákat!

Édesanyák – Köszöntsük az Édesanyákat!

Édesanyák napján

Édesanyák napján minden anyát köszöntünk, hisz minden anya édes, aki szeretettel neveli gyermekét! Az anyák szívvel-lélekkel, életre szóló szeretettel, gondoskodással és odaadással nevelik gyermeküket. Életükből a legtöbb érzelmet, figyelmet, időt, energiát, csemetéjüknek szentelik. Ez természetes számukra és akkor boldogok, ha gyermekük is az!

Anyának lenni

Az Édesanyák tudják, hogy anyának lenni, nem egyszerű feladat. Minden nehézség ellenére, mégis a legcsodálatosabb. Fenséges érzés szeretni, nincs ennél szebb a világon, nem pótolja semmi. Pedig mindennap egy kihívás, mivel a gyermek változik, így mindig más a megoldás. Változni kell szülőként is folyton, fejlődni és tanulni a hibákból.

Az anya tanítja gyermekét a szépre, jóra és közben gyermekétől önmagát is tanulja. Ráébred, ha nem elég türelmes vagy túlságosan aggódó, hogy gyermekének nem biztos, hogy az a jó. Kipróbál ezer módot arra, hogy önmagán is változtatva, gyermekének a legtöbbet adhassa. Fáradhatatlan és csak egy dolog hajtja, csemetéjének, mindenből a legjobbat adja. Minden gondolata a gyerkőc körül forog, ha szükséges, anyatigrisként “vicsorog”.

Míg a gyermek felnő, annyi a teendő, szinte erőpróba anyaként arra is figyelni, hogy nemcsak anya, hanem nő. Háttérbe szorul, hogy ő hol van és mit szeretne, hiszen nem ő a fontos, hanem a gyermeke.

Egyedi módon élnek, gondolkodnak és szeretnek az édesanyák, ettől különlegesek és egyedi csodák!

Anyai érzések

Az édesanyák hihetetlenül sok érzést megélnek, míg felnevelik csemetéiket! A gyermekek elsősorban tőlük tanulják az érzelmeket.

A gyermeknevelés során, különböző pozitív és negatív érzelmek kerülnek felszínre. Hiszen sok a közös örömteli élmény, de sajnos konfliktusok is tarkítják ezt az időszakot! Nem könnyű okosan szeretni anyaként, helytállni a mindennapos kihívásokban és megküzdeni a szülői félelmekkel.

Azok az édesanyák, akik tudatosan tanítják az érzések felismerését és kifejezését – fejlesztve csemetéjük érzelmi intelligenciáját – segítenek önmaguknak és gyermekeiknek is, hogy könnyebben tudják megélni a nehezebb korszakokat. Sok közös beszélgetés a gyermekkel, és a velük töltött minőségi idő, mind segítségül szolgál a kötődés elmélyítéséhez, amely egész életre szóló erős kapcsolódást és szeretetet eredményez.

Isten éltesse az Édesanyákat, jó egészségben és boldogságban!