Barion Pixel

Ballagnak az ovisok – Mit visznek magukkal?

Ballagnak az ovisok – Mit visznek magukkal?

Ballagnak az ovisok

Ballagnak az ovisok és szívemből remélem, hogy tudtunk nekik olyat adni, amit az életükbe magukkal visznek! Ilyen és ehhez hasonló szeretetteljes gondolatokkal és érzésekkel telve, – lelkileg készülődvén a ballagásra – boldogságot okozó visszacsatolást kaptam az egyik kislánytól, beszélgetés közben.

Az udvari játékidőben Milla leült mellém és megkérdezte tőlem:

– “Kriszti néni! Nehéz óvó néninek lenni?”

– “Miért kérdezed Millácskám?”

– “Hogyha óvó néni leszek, megtanítod nekem, hogyan tegyem boldoggá a gyerekeket? Szeretnék óvó néni lenni, hogy tudjak veletek találkozni. Ha óvó néni leszek, megtanítod nekem, hogyan kell segíteni a gyerekeknek?”

Sokféle válaszom mellett, meghatódva fejeztem ki Millának, hogy milyen éretten gondolkodik és mennyire szépen fejezi ki magát és az érzéseit! Meghatódott és büszke vagyok rá és a szülei is azok lehetnek! Megkérdezte, hogy elmondom-e anyukájának is? Azt feleltem, hogy nemcsak édesanyának, hanem az egész világnak elmondom. Leírtuk szórul-szóra egy füzetbe a mondatait és megígértem, hogy felteszem a netre, hogy mindenkihez eljusson.

Kedves Nagyvilág!

Most megtudhatjátok, hogy Milla, mit visz magával kedves óvodájából, mennyire csodálatos érzésekkel és gondolatokkal búcsúzik!

Búcsúznak a gyerekek, véget ér a játékos ovis korszak!

Ballagnak az ovisok, szívünk megtelik még több szeretettel! Három év zsugorodik egy pillanatban össze, mint egy sóhaj, olyan gyorsan illant el!

Búcsúzunk a gyerekektől mi felnőttek, akik az oviban szeretettel tesszük a dolgunkat és elbúcsúznak a barátok, akik még egy évet itt maradnak!

Csöpp kis gyerkőcként érkeztek az oviba, félénken és bátortalanul. S most okosan és önbizalommal telve várják, hogy jöjjön, ami más és új!

Azonban három év nem múlik el nyomtalanul, együtt voltunk jóban-rosszban, érzelmek és emlékek sokaságának nyomait hagytunk egymásban.

Hiányozni fog a rájuk egyénenként jellemző mosoly, az ölelés, a csacsogó báj, a kitörő öröm, amely a szeretet és az ovis élmények hatására, mindenkiből előjön.

Ballagnak az ovisok, hiányozni fognak!

Elmennek az óvodások és mit visznek magukkal?

Ballagnak az ovisok és magukkal viszik az óvodáskor kincseit, mindazt, mit összegyűjtöttek, abból, amit kínáltunk nekik:

  • Teleraktuk kosarukat játékos tapasztalatokkal, sok élménnyel, rengeteg érzéssel és gazdagodni valóval!
  • Szeretettel béleltük szívünk kosarát, biztató szavakkal fontuk három éven át!
  • Sok-sok gyümölcsöt termett már-e kosár, boldogan adjuk át, ovis időnk lejárt!

Szomorúak, azért vagyunk nagyon, mert ezután együtt lennünk ritkán lesz alkalom.

Ballagnak az ovisok és mi csak biztatjuk őket, milyen jó lesz az iskolában és milyen nagyra nőttek! Közben lelkünk legmélyére kövecskék gördülnek, nehezek a búcsúzástól, szemünkbe könnyek szöknek.

Három évig megélhettünk sok-sok csodát együtt és reméljük, hogy egymást soha nem feledjük!