Barion Pixel

Apák napján – Köszöntsük az apákat!

Apák napján – Köszöntsük az apákat!

Apák napján

Apák napján nagy szeretettel köszöntjük az apákat! Végre van egy olyan nap az évben, június harmadik vasárnapján, amikor méltathatjuk az apaságot is! Az apák is megérdemlik, hogy kifejezzük feléjük a tiszteletünket és megbecsülésünket! Ez a nap szóljon róluk, ünnepeljük őket!

Apának lenni

Az apák is ugyanolyan rajongással szeretik gyermeküket, mint az anyukák, ezt óvodai munkám során, nap mint nap tapasztalom. Jó látni, amikor az ovis életünk mindennapjaiban az apukák aktívan részt vesznek. Együttműködőek, segítőkészek és gyermekükért ők is mindent megtesznek, amit csak tudnak. Láthatóan kiveszik részüket a gyermeknevelésből, lehet rájuk számítani.

Külön öröm számomra, amikor a szülői értekezleteken és fogadóórán, anya és apa együtt vesznek részt. Az apák sokszor reálisabban kezelnek bizonyos helyzeteket.

  • Egyszerűen, határozottan és eredményesen tudunk a gyerkőcök érdekében együttműködni.
  • Nagyon jó meglátásaik vannak és jól kezelik a problémákat.
  • Ovis beszoktatás idején, az a gyermek, aki apás beszoktatásban vesz részt, hamarabb és kevesebb sírással szokik be.

Az apák másféle érzésekhez és élményekhez juttatják gyermeküket, amelyekre szintén nagy szükségük van. Az apukák is örömmel, de máshogyan mutatják meg a nagyvilágot csemetéiknek.

Apának lenni csodálatos és felemelő érzés!

Apai érzések

Bár a férfiak nehezen vagy kevesebbet beszélnek az érzéseikről, az apák is nagyon mélyen éreznek.

– “Szerelmes vagyok a fiamba”- így mesélt kisfiáról egy édesapa.

Megható volt hallgatni, milyen szépen beszélt apai érzéseiről.

Szavak nélkül is látni az apák arcán, azt a rajongást és szeretetet, amelyet szülőként megélnek. Erőt sugároznak, biztonságot adnak és mély érzelmeket táplálnak.

A gyermeknevelés során, különböző  érzelmek kerülnek felszínre. A sok közös örömteli élmény mellett, sajnos konfliktusok is tarkítják ezt az időszakot! Nem könnyű helytállni a mindennapos kihívásokban és megküzdeni a szülői félelmekkel, amelyek az apákban is lehetnek. Jó, ha a szülők segítenek egymásnak, ezek leküzdésében.

Az apai érzések folyamatosan erősödnek a családdal közösen töltött időkben, amelyekben fontos a minél több beszélgetés a gyermekkel. Ezek is segítik a kötődés erősítését, az apák és gyermekeik közötti szeretet elmélyítését.

Isten éltesse az apákat!