Barion Pixel

Gyermeknapi ajándék az év minden napjára

Gyermeknapi ajándék az év minden napjára

Gyermeknapi ajándék

Gyermeknapi ajándék, amelynek a gyermek legjobban örül, az Te magad vagy! A gyermeknek nem drága ajándékokra és programokra van a legnagyobb szüksége, hanem arra, hogy minőségi időben legyél vele. Szüksége van arra a biztonságra, feltétel nélküli szeretetre, önmaga elfogadására, amit akkor érez, ha vele vagy. Fontos számára az a ráirányuló, hitet sugárzó és biztató mosolyod, amellyel elhiszi, hogy értékes és bármire képes. Nélkülözhetetlen a szereteted, az ölelésed, figyelmed, amelyért bármit megtesz és amelyben boldogan éli gyermekkorát. Te jelented számára a vigaszt! Nehézségek idején belőled merít erőt és hitet a fejlődéséhez, későbbi szárnyalásához. Te óvhatod meg fizikai- és lelki egészségét!

Hogyan legyél az év minden napján gyermeked ajándéka?

Gyermeknapi ajándék akkor lehetsz igazán, ha más minőségben vagy jelen a gyerkőc számára!

  • Amikor nem a feladatait sorolod, hogy mikor, mit kell tennie!
  • Nem kritizálod és javítgatod, hogy mit csináljon másképp!
  • Félreteszed egy kicsit a szülői félelmek miatti aggodalmaskodásodat!

Ezek is hozzátartoznak a hétköznapokhoz és szükségesek lehetnek.

Azonban gyermeknapi ajándék, akkor lehet valaki, ha ezeket a feladatokat egy kis időre félreteszi és másképpen van jelen.

Olyankor “csak ott vagyunk” a gyermekkel. Azért, hogy Ő LEGYEN és érezze, azt a szeretettel átölelő létet, amely a figyelmünk által megteremtődik a számára. Ilyenkor “csak figyeljük”, “csak hallgassuk”! Arról  beszélgessünk vele, ami őt érdekli! Olyat játsszunk, amit ő szeretne és azt adjuk, amire neki van szüksége!

Teljes mértékben legyünk jelen a számára! Ez az igazi gyermeknapi ajándék egy gyerkőcnek!

Ezek az alkalmak nem feltétlenül kell, hogy hosszú ideig tartsanak! Sokkal fontosabb lenne, hogy gyakran történjenek! Fontos a gyermek számára, hogy részesüljön ilyen fajta szerető együttlétben is! Ekkor tud beszélni az érzéseiről, gondolatairól. Ilyen “pillanatokban” éljük meg közösen az igazi kötődés erősödését! Ezekben az együttlétekben érzi, hogy fontos számunkra, szeretjük őt!

Amikor azt mondja egy gyerkőc a felnőttnek, hogy – “Nem törődsz velem, nem figyelsz rám, nem szeretsz engem! – nem értjük az okát, hiszen mindent megkap!

Ilyenkor azok a “valódi együtt töltött idők és azokból fakadó érzések” hiánya tőr fel a gyermekből, amelyekre szüksége lenne, de nem kapja meg.

Mindig azok a legértékesebb játékok, amelyeket velünk játszhatnak és azok a legértékesebb programok is, amelyekben velünk lehetnek ott!

Adjuk meg a gyermeknek, ami a legfontosabb és legértékesebb számára! Adjunk magunkból! Legyünk mindig elérhetőek, amikor szüksége van ránk. Hallgassuk meg őt elfogadással és szeretettel!

Légy valóban jelen a gyermek számára és így leszel igazi gyermeknapi ajándék, életed minden napján!