Barion Pixel

Házasság hete – Milyen a jó házasság?

Házasság hete – Milyen a jó házasság?

A házasság hete, kiváló alkalom arra, hogy megosszuk a jó tapasztalatokat egymással!

Minden évben, amikor a házasság hete kapcsán többet beszélünk annak fontosságáról, örömöt érzek! Boldog vagyok, hogy férjemmel 34 éve élhetek együtt!

Néhány tapasztalat megosztásával, szeretném a házasság értékét és szépségét kiemelni, azok számára, akiknek szüksége van arra, hogy biztatást és hitet meríthessenek és merjenek házasságot kötni!

Mi a “házas-ság”?

Szép magyar szó, amely kifejezi, hogy egy házban élő párról szól! A házasság hete alkalmával, én is többet gondolok és tekintek vissza a saját életemre, házasságunkra.

Az én számomra a házasság egy erős szövetséget és elköteleződést jelent! Egy olyan lelki, szeretetteljes kapcsolódást a férjemhez, amely megadta a lehetőséget a családalapításhoz.

Olyan biztonságos keretet, amelyben fejlődhetett a kapcsolatunk, a személyiségünk. Egy érzelmileg stabil párkapcsolatot, amelyben közösen érhettünk meg a szülői feladatok ellátására és folyamatosan tanulva, egymást segítve, nevelhettük fel gyermekeinket.

Egy frigy a kezdete két ember közös útjának, amelyen haladva együtt gyűjthetnek olyan meghatározó, érzelmekkel teli tapasztalatokat, ami az összetartozást erősíti. Együtt élhetnek meg olyan, élményeket, amely a kötődést mélyíti és erőt ad a mindennapokban.

A házasság két fél, eggyé olvadása: a “fele-ség” és férj személyében.

A házaspároknak, mi segíthet, kiteljesíteni a kapcsolatukat?

Minden házastársi kapcsolat egyedi, mint ahogy minden ember, egyedi indivídum. Azonban, ha három fontos momentumot kell kiemelnem a saját házasságom, minőségét meghatározó lényeges szempontok közül, azok a következők:

A mi házasságunkban a jó kommunikáció, az érzelmi intelligencia és egymás személyiségének a tiszteletben tartása, teljesíti ki az egymás iránti szeretetünket!

Az emberi kapcsolatokban sok konfliktus megelőzhető, egymásra figyelő, mindent megbeszélő attitűddel. Az empátia gyakorlásához szükséges az érzelmek megosztása. Fontos, hogy párunk a kapcsolaton belül szabad lehessen és tere legyen az önmegvalósításhoz is.

Egy jól működő párkapcsolatban, természetes módon valósul meg, egymás kölcsönös segítése a közös és egyéni célok megvalósításában.

Akkor működik jól egy házasság, ha lelki értelemben egészséges, tehát a pár lelki egészség szempontjából is rendben van. Az érzelmek az élet minden területén meghatározóak, különösképpen egy párkapcsolatban. Lelkileg egészséges egy házasság, ha abban a házastársak lelkileg kiegyensúlyozottak. Ennek megvalósításához, férj és feleség, sokat tud tenni egymásért! Ez is segít eljutni egy egészséges és harmonikus házasság megteremtéséhez.

Két felnőtt gyermekem csodálatos gyümölcsei a házasságomnak és boldogság tölt el mindennap általuk és azért is, mert tudom, hogy férjem szeret és mindenben támogat!

Kölcsönösen, szeretettel gondoskodunk egymásról, elérjük céljainkat és nem félünk a holnaptól!

Bíztatok másokat is, ha megtalálták párjukat, házasodjanak!