Barion Pixel

Az érzelmek kifejezése a mindennapokban

Az érzelmek kifejezése a mindennapokban

Kedves Kriszti!

Először is nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, hogy ezt a fantasztikus módszert megmutattad nekünk!

3 gyermekem van, 2,5 , 4 és 6 évesek. Alapvetően igyekszem őket érzelmileg is tudatosan nevelni, de ez a program segített, hogy a nagyok meg tudják fogalmazni azokat az érzéseiket is, amiket eddig nem tudtak. A kicsit pedig ezáltal könnyebben és egyszerűbben be tudtam vezetni az érzelmek világába. Ha hamarabb megismerem a programod, a ‘nagyokkal’ is könnyebb dolgom lett volna!

A programcsomag 3 hónapja van nálunk, ami idő alatt sikerült beépítenünk használatát a mindennapjainkba.
Hétköznap óvoda után a nagyok sokszor kérdezik egymástól is, hogy ma milyen színű napod volt, érzéseiknek megfelelően választanak színes poharat is, ha hazaértek. Így mindig tudom milyen irányba kezdjük a játékot, vagy milyen típusú kérdést tegyek fel nekik.

Bár tudom, hogy a csomag óvodáskorúaknak készült, a kicsinél is nagyon nagy segítség. Vele a kártyacsomagot használjuk még a legtöbbet, mert imádja, ahogy mindenki bemutatja, hogy fejezi ki a különböző érzéseket. Ha meg valamelyik érzés túlsúlyban volt napközben benne, akkor este az ahhoz kapcsolódó mesét választja.
A nagyok megtanulták árnyaltabban kifejezni érzéseiket és csökkentek a hisztik, helyette elmondják mi bántja őket. “Anya, olyan frusztrált és csalódott vagyok, mert annyit dolgoztam a díszekkel, ti meg nem használjátok!” – mondta a 6 éves lányom. Remek érzés, hogy nem kell találgatnom, hogy mit éreznek, hanem ki tudják fejezni.

A társasjáték kifejezetten jó családi mulatság, mert a különböző érzésekhez mindig történetet mesélünk és élvezettel hallgatják, ahogy apukájuk vagy én a gyermekkorunkból hozunk történeteket.

A szülőknek szóló leírás is nagyon jó. Lényegretörő, érthető, könnyen használható.

Szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné megérteni gyermekét és kiegyensúlyozott, szeretetteljes kapcsolatot szeretne gyermekével ápolni!

Köszönünk mindent!

Szilvássy-Léderer Anita